VISA – Visakort – Bank och Kreditkort

visakort, bank och kreditkort

Visakortet kan du använda på över 110 000 försäljningsställen i Sverige, och på över 24 miljoner olika försäljningsställen över hela världen. Varje år handlar en genomsnittlig svensk för cirka 5 000 kronor per månad med sitt Visakort. Visa erbjuder en rad olika kortalternativ för privatpersoner. Kom ihåg att Visa inte ger ut några kort – det är bankerna som ger ut korten till privatpersoner och företag.

Visa har tillsammans med andra branschledande aktörer utvecklat en ny säkerhetsstandard med ett chip på korten som ska ersätta magnetremsan. Chipteknologin gör det nästintill omöjligt att förfalska transaktioner. I enstaka fall har kortinnehavare fått falska e-postmeddelanden där de uppmanas att lämna ut personliga detaljer kring sina Visakort. Det är viktigt att veta att Visa aldrig kontaktar kortinnehavare direkt, vare sig via e-post eller via telefon, för att efterfråga personliga detaljer om ditt Visakort.

Bara när du reser inom Norden kan du använda ditt Visakort i mer än 280 000 butiker, restauranger, hotell och andra försäljningsställen. Om du har ett betalkort kommer de pengar du spenderar att dras direkt från ditt bankkonto. Har du ett kreditkort kan du mot en extra kostnad sprida utgifterna över tid. Många banker som ger ut Visakort erbjuder extra förmåner som kan vara användbara på utlandsresan. Hör efter med din bank om du har en reseförsäkring knutet till ditt Visakort.

Visa utvecklar teknologin och har hand om de globala systemen som gör Visa tillförlitligt och säkert men samtidigt snabbt och enkelt att använda över hela världen. Visakort används varje dag på över 24 miljoner försäljningsställen i 160 länder.

Beroende på vilken typ av kort du väljer kan du betala antingen direkt med ett betalkort eller i efterhand med ett kreditkort. Kontakta din bank för att få mer information.
Genom att använda Visakort hanterar du dina utgifter säkert. Visa är världens ledande betalkortsföretag och utvecklar hela tiden nya tekniska lösningar för att höja säkerheten i systemet.

Följande banker ger ut Visakort i Sverige:

Banque Invik (Sweden)
Marginalen Bank – (före detta CitiBank Sweden)
Danske Bank
Forex
Handelsbanken
Ikano Bank
Kaupthing Bank
Länsförsäkringar Bank
Medmera
Nordea Bank
OKQ8 Bank
SEB
SkandiaBanken
Sparbanken Finn
Sparbanken Gripen
Stadshypotek Bank
Swedbank
Volvofinans
Mastercard


WordPress Blog