Maestro Bankkort

Bankkort Maestro gör dig oberoende av bankens öppettider. Du använder kortet för att betala direkt i butiken eller för att ta ut pengar i automaten. Här hemma i Sverige och i hela världen. Så här fungerar Bankkort Maestro: När du betalar eller tar ut pengar med Bankkort Maestro dras pengarna direkt från ditt konto i banken. Maestro accepteras i butiker som har en direktuppkopplad terminal, och i de flesta uttagsautomater i hela världen.

Tänk på att ditt Bankkort Maestro är en värdehandling. Det är därför viktigt att kortet hanteras på ett säkert sätt, Förvara därför aldrig kort och kod tillsammans. Bankkort Maestro innehåller och ger tillgång till en rad praktiska funktioner bland annat avbeställningsskydd för resor i hela världen, e-kort för säkra köp på Internet, snabbsaldo i mobiltelefonen, årssammandrag och tilläggstjänsten Assistans. Detta kan dock skilja sig från leverantör till leverantör, så hör med din bank vad som gäller för ditt kort. Tillsammans med ditt nya Bankkort Maestro får du oftast en bruksanvisning som berättar mer om kortet och vilka funktioner och tillval du kan dra nytta av.

Du väljer själv en personlig pinkod till ditt kort. Detta gör du i uttagsautomaten första gången du använder kortet. Du kan ändra koden när du vill. På allt fler ställen kan du bekräfta köpet genom att knappa in din personliga kod på en terminal. I många butiker kan du passa på att ta ut kontanter samtidigt som du betalar med kortet, genom att be om att få höja köpbeloppet.


WordPress Themes