Vad finns det för olika betal, bank och Kreditkort?

American Express

American Express Amexblue

Du som har ett Amexblue har ett av de snyggaste korten på marknaden och möjligheten att samla poäng på alla dina inköp med vårt lojalitetsprogram Membership Rewards. Ingen ränta, ingen faktureringsavgift – det enda du betalar är en årsavgift. Amexblue: 250 kr, Extrakort: 125 kr. Om du av någon anledning förlorar ditt Amexblue får du ett nytt av oss, helt utan kostnad. Vid behov kan Kortet oftast levereras inom 24 timmar, i princip var som helst i världen.

American Express Green Card

Green Card har allt. Möjligheten att handla nu och betala om en månad. En reseförsäkring som skyddar både dig och din familj. Och ett lojalitetsprogram som belönar dig. Med ett Green Card från American Express följer en reseförsäkring som låter dig koppla av och bara fokusera på att njuta av resan. Och går du med i lojalitetsprogrammet Membership Rewards® kan du omvandla insamlade poäng till spännande upplevelser för hela familjen. Bli belönad i vardagen. Poäng på alla dina inköp.

American Express Gold Card

Gold Card har skräddarsydda förmåner för frekventa resenärer. Du kommer att häpna över Kortets kraft ute i världen. American Express Gold Cards reseförsäkring för dig och din familj kan rädda många situationer på resan. Reser du mycket finns det många argument att skaffa ett Gold Card. Samma trygghet på resan för dina barn och barnbarn som för dig, Kort till hela familjen om du vill, akuthjälp vid sjukdom på resan, 2 200 servicekontor från Invercargill i Nya Zeeland till Chiclayo i Peru. Resan bokar du enkelt på Travel Online hos American Express. American Express Gold Card erbjuder dig många förmåner allt från specialpriser på restauranger, rabatterade teaterbiljetter och hotellnätter till bra biljetter till sportevenemang. Läs mer om alla erbjudanden på American Express Selects hos American Express.

American Express Platinum

Kärnan i Platinum Card kan sammanfattas som ett ord – Service. Exceptionell Service. Förmånliga medlemskap i partnerprogram för hotell och bilhyra, kontakta Platinum Card Service för ansökan. Lägg också till marknadens kanske mest omfattande reseförsäkring samt tillgång till flygplatslounger över hela världen. Genom att visa ditt Priority Pass får du fri tillgång till fler än 600 lounger världen över. Priority Pass är en kostnadsfri förmån för dig som Platinum Card-medlem. Oavsett var du är, dag eller natt, så behöver du inte lägga tid på att göra bordsreservationer eller boka biljetter. Låt oss på Platinum Card Lifestyle hjälpa dig. Här tar du dessutom del av dagsfärska erbjudanden från hela världen. Luta dig tillbaka och njut.

American Express Centurion

American Express Centurion är ett kort som utfärdas ”by invitation only”. Med detta kort erbjuds du skräddarsydda förmånserbjudanden samt det bästa inom personlg service. Centurion erbjuder det bästa inom personlig service, kombinerat med unika förmåner som är skräddarsydda för att möta behoven hos en viss kundgrupp. Du får bland annat tillgång till utvalda privata klubbar och har stående bordsreservation på utvalda restauranger. Svåröverkomliga teater och konsertbiljetter kan bli tillgängliga, du har förmåner och rumsuppgradering på hotell runt om i världen. Du erbjuds också att delta i shopping evenemang och att delta på exklusiva modevisningar.

Visakort

Visakortet kan du använda på över 110 000 försäljningsställen i Sverige, och på över 24 miljoner olika försäljningsställen över hela världen. Varje år handlar en genomsnittlig svensk för cirka 5 000 kronor per månad med sitt Visakort. Visa erbjuder en rad olika kortalternativ för privatpersoner. Kom ihåg att Visa inte ger ut några kort – det är bankerna som ger ut korten till privatpersoner och företag. Visa utvecklar teknologin och har hand om de globala systemen som gör Visa tillförlitligt och säkert men samtidigt snabbt och enkelt att använda över hela världen. Beroende på vilken typ av kort du väljer kan du betala antingen direkt med ett betalkort eller i efterhand med ett kreditkort. Kontakta din bank för att få mer information.

Följande banker ger ut Visakort i Sverige
Banque Invik (Sweden)
CitiBank Sweden
Danske Bank
Forex
Handelsbanken
Ikano Bank
Kaupthing Bank
Länsförsäkringar Bank
Medmera
Nordea Bank
OKQ8 Bank
SEB
SkandiaBanken
Sparbanken Finn
Sparbanken Gripen
Stadshypotek Bank
Swedbank
Volvofinans
Mastercard

Genom att använda Visakort hanterar du dina utgifter säkert. Visa är världens ledande betalkortsföretag och utvecklar hela tiden nya tekniska lösningar för att höja säkerheten i systemet. Visa har tillsammans med andra branschledande aktörer utvecklat en ny säkerhetsstandard med ett chip på korten som ska ersätta magnetremsan. Chipteknologin gör det nästintill omöjligt att förfalska transaktioner. I enstaka fall har kortinnehavare fått falska e-postmeddelanden där de uppmanas att lämna ut personliga detaljer kring sina Visakort. Det är viktigt att veta att Visa aldrig kontaktar kortinnehavare direkt, vare sig via e-post eller via telefon, för att efterfråga personliga detaljer om ditt Visakort.

MasterCard

MasterCard är världens mest accepterade kort. MasterCard ger dig möjligheten att betala på fler än 30 miljoner ställen över hela världen. Din faktura kommer efter cirka en månad. Kontakta din bank så hjäper de dig att välja kortet som passar dina behov. Ditt MasterCard gör det lättare för dig att betala, inte bara när du reser utomlands utan även när du shoppar, äter på restaurant samt gör dagliga inköp.

MasterCard Worldwide är ett globalt betalsystem med över 30 miljoner inköpsställen i 210 länder. Om du önskar skaffa ett kort kan du kontakta en av de banker eller finansbolag som ger ut MasterCard och/eller Maestro-kort. Oftast finns ansökningsformulär för nedladdning på deras hemsida, men du kan också ringa till deras kundservice.

MasterCard standardkort – Dra nytta av betalningsflexibilitet, acceptansen av kortet är oöverträffad, 24-timmarstillgång till kontanter via automatuttag med mera.
MasterCard Guldkort – Uppgradera till guld för ännu fler förmåner, inklusive högre inköpsgräns.
MasterCard Platinakort – Skaffa det bästa vad gäller köpkraft och förmåner. Dra nytta av ännu högre inköpsgränser plus alla förmåner som ingår i guld- och/eller standardkort.

Maestro Bankkort

Bankkort Maestro gör dig oberoende av bankens öppettider. Du använder kortet för att betala direkt i butiken eller för att ta ut pengar i automaten. Här hemma i Sverige och i hela världen. Så här fungerar Bankkort Maestro: När du betalar eller tar ut pengar med Bankkort Maestro dras pengarna direkt från ditt konto i banken. Maestro accepteras i butiker som har en direktuppkopplad terminal, och i de flesta uttagsautomater i hela världen.

Du väljer själv en personlig pinkod till ditt kort. Detta gör du i uttagsautomaten första gången du använder kortet. Du kan ändra koden när du vill. På allt fler ställen kan du bekräfta köpet genom att knappa in din personliga kod på en terminal. I många butiker kan du passa på att ta ut kontanter samtidigt som du betalar med kortet, genom att be om att få höja köpbeloppet. Tänk på att ditt Bankkort Maestro är en värdehandling. Det är därför viktigt att kortet hanteras på ett säkert sätt, Förvara därför aldrig kort och kod tillsammans. Bankkort Maestro innehåller och ger tillgång till en rad praktiska funktioner bland annat avbeställningsskydd för resor i hela världen, e-kort för säkra köp på Internet, snabbsaldo i mobiltelefonen, årssammandrag och tilläggstjänsten Assistans. Detta kan dock skilja sig från leverantör till leverantör, så hör med din bank vad som gäller för ditt kort. Tillsammans med ditt nya Bankkort Maestro får du oftast en bruksanvisning som berättar mer om kortet och vilka funktioner och tillval du kan dra nytta av.

Diners

Diners Club fungerar på ca 9 miljoner inköpställen i över 200 länder världen över. Som medlem hos oss får du dessutom tillgång till ett antal unika medlemsförmåner. Som kortmedlem hos Diners Club har du tillgång till en mängd tjänster och förmåner. Betalar du din resa med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring med avbeställningskydd för dig och din familj. Diners Club har hundratals lounger på flygplatser runt om i världen och en mängd andra förmåner. Läs mer Diners Clubs flygplatslounger och kompletterande reseförsäkring på deras sida.

SAS EuroBonus Diners Club – poäng på alla köp

Med Diners Club Privatkort och SAS EuroBonus kombinerat i ett och samma kort kan du samla bonuspoäng på alla dina inköp, oavsett inköpsställe oavsett var du handlar. Varje gång du betalar med ditt kort får du SAS EuroBonus Extrapoäng. Ett köp på hundra kronor ger 20 Extrapoäng.

Diners Club Classic Privatkort

Diners Club Privatkort är vårt enklaste och mest klassiska kort. I likhet med Diners Clubs övriga kort är det ett betalkort utan köpgräns. Allt du handlar kommer på en specificerad räkning i slutet av månaden.


Free WordPress Theme