När det är dags att skaffa nytt Kreditkort!

När du ska skaffa ett nytt kreditkort så är det alltid bra att reda ut begreppen innan du bestämmer dig för vilket kort du vill stoppa ner i plånboken. Kär plast har många namn och det finns en hel del olika kredit, bank och betalkort ute på marknaden för dig att välja på. Kreditkortservice är här för att reda ut begreppen och som en bra start kan vi ju börja med att reda ut skillnaden mellan Uttagskort, Betalkort, Kreditkort och Bankkort.

Betalkort:

Betalkort är en helt enkelt ett kort du betalar med och är oftast inte anslutet till något bankkonto. Varje månad (eller tidsperioden satt av betalkortsföretaget) får du en faktura för dina samlade inköp under perioden. Om du betalar fakturan inom tidsperioden så tillkommer det inga avgifter eller räntor på köpen du gjort. Ett av de mest kända betalkorten är American Express.

Kreditkort:

Ett kreditkort påminner om ett bankort då det inte behöver vara kopplat till någon bankkonto, samt att du varje månad får en faktura på de köp som du gjort på kreditkortet under perioden. Men det som händer nu skiljer Kreditkort från bankkort, när fakturan kommer kan du välja att betala hela beloppet utan ränta eller avgifter, men om du vill kan du även betala en del av fakturan och därmed utnyttja din kredit. När du gör detta brukar du få betala en ränta på de beloppet som du inte betalat. Olika kort har olika lång kredittid, dvs den tiden du har på dig att betala fakturan. Många kreditkort ger dig även bonus poäng på dina köp, det mest kända bonusprogrammet är American Express Membership Rewards där du kan köpa resor och mycket annat för dina bonuspoäng.

Bankkort:

Bankkort ges ut an banker i samarbeten med olika kortutgivare, de vanligaste i Sverige är Visa eller MasterCard. När du handlar något på ett bankkort dras det direkt från det konto som du har anslutit till kortet. Eftersom bankortet är knutet till ditt bankkonto så kan du inte spendera mer pengar på kortet än vad du har på kontot.

Uttagskort:

Kallas ofta bankomatkort och är ett kort som är knutet till dit konto men som bara går att använda i bankomater eller andra uttagsautomater.

Summering:

Kreditkort ger dig möjligheten till delbetalning. Det finns mängder av olika typer av upplägg för räntefria dagar. Kreditkortens kredittid kan variera från 15 till 60 dagar. Ett kreditkort som inte har möjlighet till avbetalning med ränta kallas i vissa fall betalkort. American Express har flera sådana kort. Bland annat, American Express Gold Card, American Express Blue, American Express platinum och American Express Green Card. Eurocard är också ett mycket populärt betalkort.

Fördelen att välja ett kort såsom American Express Gold eller något annat av american express kort är att det ofta ger bonuspoäng på allt du handlar. Om man inte bryr sig om poängen utan bara vill ha ett enkelt kreditkort så ger GE Money Bank ut ett kreditkort som varken har årsavgift eller ansökningsavgift men nackdelen är att du då inte får några bonuspoäng eller andra medlemsförmåner.

Butiker:

Nästan alla butiker accepterar Kreditkort och om du vill kolla när butikerna har öppet skulle vi rekommendera att du går till alla-öppettider.se där du hittar alla öppettider för nästan alla butiker i hela Sverige, om de inte har butiken du letar efter, skicka ett mail till dem så lägger de upp den!


WordPress主题