Vad är ett betalkort?

Ett betalkort är ett kontokort där en viss periods transaktioner förfaller till betalning. Hela fakturan ska betalas i sin helhet vid ett tillfälle. Betalkorten är vanliga för att bevilja olimiterade kort, eller kort till företag, där kortinnehavaren inte vill vara begränsad av en förbestämd kreditlimit för att genomföra sina köp.

Bensinkort är en variant av betalkort som är utställt av ett bensinbolag, för användning vid inköp av drivmedel och andra relaterade varor på det bensinbolag som har ställt ut kortet.

Exempel på betalkort:

American Express AmexBlue

Amexblue är ett betalkort vilket betyder att du varje månad får en faktura på allt du handlat på kortet, du kan välja att betala fakutran via din bank eller att beloppet dras från ditt konto via autogiro.

American Express Green Card

American Express Green Card är också ett betalkort, vilket betyder att du varje månad får en faktura på allt du handlat, du kan välja att betala den via din bank eller att beloppet dras automatisk från ditt konto.

American Express Gold Card

American Express Gold Card är även det ett betalkort, du får en faktura på alla dina inköp på kortet under en som du kan välja att betala via din bank eller att american express drar beloppet automatisk via ditt konto.

American Express Platinum Card

American Express Platinum Card är ett exklusivt betalkort. Du får en faktura varje månad på dina inköp som du gjort på din platinum kort och väljer att betala det via din bank eller om du vill att pengarna ska dras från ditt konto automatiskt.

American Express Centurion (American Express Black Card)

American Express Centurion är ett kort som utfärdas ”by invitation only”. Med detta kort erbjuds du skräddarsydda förmånserbjudanden samt det bästa inom personlg service. Du får bland annat tillgång till utvalda privata klubbar och har stående bordsreservation på utvalda restauranger.

Eurocard Gold

Eurocard Gold är ett betalkort utan köpgräns som fungerar överallt i hela världen och som du kan använda till allt från att betala en liter mjölk till din jorden-runt-resa. Dina köp samlas smidigt på en faktura och du slipper fundera på om du har pengar på ditt bankkonto. Dessutom kan du dela upp din betalning som det passar.

Eurocard Platinum

Eurocard Platinum är ett kort för dig som ställer högre krav på innehåll och som uppskattar ett kort fyllt med förmåner som förgyller din vardag. Kortet har ingen köpgräns och ger dig frihet och tryggheten att kunna betala vad du vill, när du vill.

Skandiabanken Betalkort Visa Electronkort

Visa Electronkort fungerar i uttagsautomater och butiker som har kortterminaler kopplade online, både i Sverige och utomlands. Det perfekta kortet för ungdomar. Ingen årsavgift för dig mellan 13 – 19 år.

Diners Club Classic Betalkort

Diners Club Classic Betalkort är Diners enkla men ändå klassiska och smarta kort. I likhet med Diners Clubs övriga kort är det ett betalkort utan övre köpgräns/kreditgräns. Du handlar och får sedan en specificerad faktura i slutet av nästkommande månad.

Diners Club Privatkort SAS EuroBonus

Diners Club andra kort är deras Diners Club Privatkort kombinerat med ett SAS EuroBonuskort. Dessa två kort tillsammans ger ditt ett kort där du kan samla bonuspoäng på alla dina köp, restaurangbesök, taxiresor, eller lunchen allt du handlar ger dig bonuspoäng och hjälper dig där med få ihop poäng till din bonusresa lite snabbare.


WordPress Themes